úterý 17. listopadu 2020

PETRA... Vánoční set pro všechny milovníky minimalismu


Listopad se nám přehoupl do své druhé půlky, což u mnoha z nás vyvolává tak trochu panické pocity ...  doposud jsme se mohli mazlit, vstvit a piplat s každým přáníčkem, které jsme měli na stole. Ovšem nyní při představě všeho toho vánočního shonu okolo vybírání vánočních dárků, pečení cukroví, vánočního úklidu atd. přišel v našich pracovnách čas na pravý a nefalšovaný minimalismus! Jak vypadá minimalismus v mém podání? Nahlédněte do dnešního článku!


Minimalistická přáníčka vypadají na první pohled velmi jednoduše, takže člověk má pocit, že je bude mít za pět minut hotová a svou časovou tíseň tedy vyřeší raz dva. Ovšem to bych nesměla ta minimalistická přáníčka dělat já, že! Můj minimalistický proces vypadá asi takto:

1. Vyberu si "minimum" materiálu, se kterým budu tvořit. V tomto případě razítka od Moda Scrap (Joy a Unconventional X-mas), inkousty, fixy a Glossy Accent.

2. Půl hodiny rozmýšlím minimalistickou kompozici, abych ji za dalších pět minut opět změnila.

3. Desetkrát se přemlouvám, že přání bude opravdu minimalistické... není potřeba tvořit pozadí pomocí šablon a inkoustů, není potřeba zdobit enamelkami, opravdu není...

4. Tisknu a vybarvuju titěrné motivy.

5. Obstříhávám motivy a ... doprčič! Ustřihla jsem kus světýlka!


6. Opět tisknu a vybarvuju ty samé titěrné motivy.

7. Na všechna světýlka nanáším vrstvu Glossy Accent, aby se pěkně leskla.

8. Světýlka odkládám kamsi na stůl, aby řádně uschnula.

9. Světýlka nacházím přilepená k akrylovému bločku... doprčic!

10. Opět tisknu, vybarvuju, vystřihuju ta zatracená světýlka a potírám je tím zatraceným Glossy Accent!!!

11. Starší dcerka přichází do pracovny ... "Maminko, můžu ti pomoct? Šátry šátry na ... můžete hádat dvakrát ... správně ... na ještě NEZASCHNUTÁ SVĚTÝLKA!!!!

12. Odcházím do kuchyně na panáka, abych uklidnila nejprve sebe a potom dcerku, která se urazila, protože jsem neprojevila dostatečné nadšení z její "pomoci".

13. Nic už předělávat nebudu! Nanáším další vrstvu Glossy Accent. Odkládám světýlka na nejvyšší polici. Odcházím a zamykám za sebou pokoj. 

14. A mám hotovo!!! Krásné tři hodinky čistého času na jedno minimalistické přáníčko! Tomu říkám úspora času! 


A co vy? Je pro vás tvoření vždy odpočinkovou záležitostí, nebo byste někdy nejraději se vším třískli? Se svými vánočními výtvory, ale i s veselými historkami z tvoření se nám můžete pochlubit v našem Paper Garden Clubu na Facebooku nebo na Instagramu s označením #papergarden_cz nebo #tvorimezpapiru. Budeme se na ně těšit!


Použitý materiál:


silikonová razítka Joy (Moda Scrap)

silikonová razítka Unconventional X-mas (Moda Scrap)

alkoholové fixy

distress inkousty

Glossy Accent

razítkovací inkoust Memento

razítkovací inkoust Archival

 



Žádné komentáře:

Okomentovat