pátek 27. prosince 2019

DIANKA... Vánoce, čas dohánění restů v albu




Nevím, jak to máte vy, ale já jsem se letos mnohem víc než na dárky těšila na vánoční prázdniny. To je takový můj největší dárek. V Paper Garden je to období klidu a zaslouženého odpočinku po celém roce. A já se můžu bez všudypřítomného pocitu, že bych měla něco dělat, zavřít do pracovny a zjistit, jak moc pozadu jsem v albu. A začít dohánět skluz. Tak vás zvu na prohlídku dvou nových stránek v mém albu, které jsou ještě "teplé", poněvadž vznikly včera.


Moje album z roku 2017 tvořím už pomalu tak dlouho, jako někteří barokní umělci sochali své sochy. Je to takové veledílo, které nevím, zda někdy dokončím. Ale pokaždé, když se k němu mám čas vrátit, zase mě to nadchne a užívám si přenášení našich příběhů na papír. Ostatně některé z těch věcí, už jsem dávno zapomněla a je skvělé si je osvěžit. Ještě, že jsem si někdy tou dobou začala poctivě psát každý večer deník. Díky tomu jsem schopna napsat i nějaký journaling.



Týden 43. byl ale jednou věcí velmi zásadní - narodilo se miminko mé nejlepší kamarádce. A taky proto jsem tuhle dvoustranu tak dlouho odkládala. Výhodou tak velkého skluzu ale je, že jednoho dne se prostě namíchnete, vezmete papíry a samolepky, přestanete nad tím špekulovat a prostě to slepíte. Hlava nehlava.






K ruce jsem si tentokrát vzala podzimní kolekci Magic Fall od Studio Forty a chipboardy a transparetní samolepky ze stejné kolekce. Kdo se mnou někdy scrapoval ví, že jsem vášnivá sběratelka samolepicích písmenkových abeced. Ehm, asi proto jich máme v krámku tolik :-) Na mou obhajobu, přijdou mi prostě jako super prostředek, jak dostat do PLka nápisy, když se zrovna nechcete umazat od písmenkových razítek. 



Určitě to znáte, že ty nejlepší věci ve scrapu občas vzniknou, když se něco pokazí. Tak já jsem toho jasným důkazem. Původně jsem chtěla označení týdnu "W43" poskládat z písmenek vyřezaných na Big shotu, ale pak se mi omylem 4 přilepila na jiný papír a já jsem si ji přeřízla vejpůl. A tak jsem z nouze použila negativ a hele, vypadá to ještě líp! Takže pro všechny, kdo začínáte - scrapování není žádné velké umění, spíš velká dávka improvizace.



I když pořád přemýšlím o tom, že formát PL, kdy dokumentuju každý týden, nahradím nějakou časově schůdnější variantou, stále o tom nejsem 100% přesvědčená. Jsou to právě ty okamžiky všedních dnů, které by z alba zmizely. A to mě mrzí, protože výlety a dovolené v hlavě tak nějak mám, zato třeba tyhle dny, kdy jsme se sešly v krámku s holkama z design teamu a řešily nové kity, si připomenu jen díky albu. A tak stále nevím, jak s tím naložit. Poradíte?




No, a pak je tu ona důležitá dvoustrana, kdy se na svět vyklubalo jedno miminko. To víte, že jsem původně chtěla tomu drobečkovi věnovat celou stránku a třeba i layout. Ale protože ho mám za ty dva roky plný mobil a je s ním teď mnohem větší legrace, dojde na to třeba v dalším albu. Už se na to těším!







Zbytek stránky je věnován dnům, kdy musíte uklízet, ale nejradši byste se na hadici od vysavače oběsili. Asi to známe všechny... ;-) 




Občas si do alba dám i nějakou tu sportovní nebo klimatickou událost. Spíš ze studijních důvodů. Vy, kdo máte s PLkem delší historii, už určitě můžete sledovat i nějaký ten trend. Já si třeba nepamatuju, že by za mého dětství u nás byly tak často vichřice a orkány. Nebo zimy bez sněhu, léta bez deště. A je mi z toho smutno... 

Nicméně, abychom to ukončily z vesela, mám obrovskou radost, že se mi podařilo zase něco slepit. A hodlám pokračovat v krasojízdě, tedy jen co zveřejníme Velký povánoční výprodej... :-)

Doufám, že i vy si mezi svátky ukořistíte svou chvilku v pracovně a užijete si to podobně jako já!
Pochlubit se nám můžete třeba na Instagramu s označením #tvorimezpapiru nebo #papergarden_cz.

S láskou, Dianka

Žádné komentáře:

Okomentovat