pondělí 25. května 2020

PETRA... Hrátky se zvířátky aneb tvoříme pro děti s dětmi


Máte svá dítka či vnoučátka stále ještě doma a už vám docházejí nápady jak je zabavit? Co takhle je nechat nakouknout do své pracovny? Trochu odvážné, vím ... dobře, dobře, nemusíte jim hned ukazovat nejnovější kolekci, kterou by jistě během pěti minut rozcupovaly a vás by při tom trefil šlak. Ale obětovat jednu sadu razítek se zvířátky, to by se dalo zvládnout, ne? Mám pro vás několik tipů, co byste s nimi mohli vykouzlit, pojďte nahlédnout do dnešního článku.

PŘÍPRAVA

Ještě než se pustíme do tvoření s dětmi, je potřeba se připravit!

1) Otevřete si lahvinku vína či něčeho tvrdšího a první skleničku vypijte na ex, abyste otupili smysly.
2) Vytáhněte ze sklepa všechny igelity, které vám zbyly z posledního malování bytu, a oblepte jimi pracovní plochu.
3) Dětem oblečtě to nejstarší oblečení, které mají, případně je nechte nahaté. Archivační kvalitu inkoustů oceníte na přáníčku, ale ne na nejnovějším tričku s tlapkovou patrolou.
4) Pomodlete se a jděte na to!

VISAČKY NA DÁREČKY

Čeká vás oslava narozenin někoho z příbuzenstva nebo kamarádů? Nechte děti vyrobit visačky na dárky nebo přáníčka, kterými by je mohly obdarovat.

PEXESO

Už máte okoukaná všechna pexesa v domě? Nechte děti, ať si vyrobí své vlastní za pomoci razítek. Pokud u vás doma pexeso zrovna nefrčí, stejně tak si můžete vyrobit třeba domino nebo nejrůznější karty.   


ČLOVĚČE, NEZLOB SE

Větší děti můžete nechat vyrobit třeba i deskové hry. Člověče, nezlob se je klasika, která nikdy nezklame. Zde se však fantazii meze nekladou a třeba u vás vznikne úplně nová akční deskovka s vlastními pravidly.




DALŠÍ TIPY

S  razítky však můžete kouzlit dál a z vlastní zkušenosti vím, že to děti baví. Nechte děti, ať si vyrobí třeba záložku do své oblíbené knížky. Papírové postavičky, se kterými si mohou zahrát divadýlko. Nechte je, ať k razítkům dokresí celý obrázek s příběhem ... možností je spoustu.

Tak máte hotovo? Ufff, můžete si oddechnout. Pusťte dětem pohádku, ať je od nich alespoň na 2 hodiny klid. Dopijte si lahvinku, abyste sebrali síly na úklid. Až budete mít hotovo, běžte vařit oběd, anebo víte co ... nejprve se nám právě vzniklými výtvory pochlubte v našem Paper Garden Clubu nebo na Instagramu s hastagem #papergarden_cz a #tvorimezpapiru, ať se můžeme pokochat a ocenit vaši trpělivost, však si ji zasloužíte!

Použitý materiál:

distress inkoust
alkoholové fixy
černý inkoust (Memento)


Žádné komentáře:

Okomentovat