středa 13. května 2020

HOST V PAPER GARDEN: Darina Jelínková... Akvárium v přání



Zdravím všechny čtenáře blogu Paper Garden a jsem moc ráda, že se opět po roce setkáváme. Článek z minulého roku si můžete připomenout tady . Vypadá to, že se letos k moři nepodíváme, tak jedna mořská rybička za vámi dopluje. Tentokrát vám ukážu, jak darovat akvárium v přání. Je to trošku náročnější, ale radost z hotového díla je obrovská.


K tvorbě používám základ na přání ve velikost 14x14 cm. Čím větší základ přáníčka, tím lepší manipulace. Při tvorbě tohoto přání začínám od konce a nejprve vyzdobím titulní kartičku. Zvolím stejný rozměr jako základ přáníčka.

Nejprve vytvořím cákance modrým inkoustem, který ještě v další fázi výroby využijeme a uprostřed vyřežu na Big Shotu kruh. Výsek kruhu použiji jako podklad na nápis, který ještě dozdobím dřevěným výsekem mořského koníka a papírovými výseky korálu. Potom doplním flitry, které mají evokovat bublinky. Protože samotné akvárium s vodou je výrazné, zdobení volím mírnější.
Na základu přání si ještě tužkou vyznačím, kde bude kruh, aby se mi pak lépe lepilo.



Proč začínám od konce? Když už je akvárium nalepené, tak manipulace je velmi obtížná a při mírné nepozornosti může dojít k „protržení nádrže“.

A teď už přejdeme k náročnější části, k tvorbě samotného akvária. Základem je ZIP sáček, jehož velikost by měla být o něco větší, než je průměr kruhu. Při tvorbě tohoto přáníčka mám průměr kruhu 6 cm a doporučuji velikost ZIP sáčku 7x11 cm.  Dále potřebujeme vodu a modrý inkoust.


Do ZIP sáčku naliji asi 1 deci vody a pár kapek inkoustu. Já měla poměrně světlý inkoust, tak jsem ho přilila o něco víc. V konečné fázi by byla škoda, kdyby výsledná barva byla příliš tmavá. Při uzavírání je potřeba vyfouknout co nejvíce nadbytečného vzduchu ze sáčku. Nejenže je třeba dbát na důsledné uzavření sáčku, ale ještě je třeba dolepit uzavírací část k sáčku. Může se stát, že voda bude ještě protékat. Uzavírací část je možné několikrát přelepit oboustrannou lepicí páskou. Tato fáze je docela obtížná a je třeba si s ní hodně vyhrát.


Poté nalepím sáček na základ přáníčka.



Horní a spodní část sáčku přelepím 3D lepicí páskou. Toto nám způsobí vypoulení, větší připevnění a vypnutí sáčku. Po bocích neupevňuji a tvořím tak základ pro nalepení titulní stránky. Vrstev dám několik, ale ne výš než je sáček s tekutinou. Doporučuji také přidat 3D lepicí pásku na okraj přání, aby byla lépe připevněna titulní kartička.



Pak už jemně přiložím titulní kartičku a přilepím k 3D lepicí pásce.



Třešničkou na dortu je nalepení rybičky na sáček a přáníčko je na světě.


Přání budu darovat dcerce, která k němu dostane opravdovou rybičku s akváriem. Voda v přáníčku se dá využít ke znázornění jakékoliv vodní plochy, např. moře z nadhledu.

Děkuji Diance za pozvání na blog Paper Garden a pokud vám bylo přáníčko s vodou inspirací, nezapomeňte se pochlubit ve skupince Paper Garden Club nebo na Instagramu s #tvorimezpapiru a #papergarden_cz.

Přeji krásné jarní dny!

Žádné komentáře:

Okomentovat