úterý 26. listopadu 2019

LUCIA... Mini kuchárská kniha na pečenie vianočných dobrôt


Už sa pripravujete na pečenie vianočných dobrôt? Používate kuchárske knihy alebo máte svoje  rodinné poklady zapísané v zošitoch? Rozčuľuje Vás, že pri varení a pečení sú knihy a bloky zašpinené od rôznych surovín? Zo sady papierov  The Sweetest Christmas od Mintay papers som vytvorila mini kuchársku knihu na vianočné recepty.  Poďte sa pozrieť, ako si uchovať zapísané recepty. 



Pri tvorení som sa inšpirovala stránkou Pinterest a základom na stolový kalendár. Narezala som si lepenku a obalila ju vatelínom a látkou a poohýbala tak aby po zložení stála. Umožní to mať kuchárku na vyvýšenom mieste na očiach a jednotlivé strany nezašpiniť. 

Väzbu som si vybrala pevnú kovovú krúžkovú. Dájú sa použiť aj otváracie knihárske krúžky, s výhodou opakovaného pridávania listov.










Titulnú stranu som dozdobila vystrihnutými motívmi vianočného stromčeka, perníkovej chalúpky a hviezd. Obrazový rám je z papiera 06, ktorý je vo veľkej sade. Pridala som vysačky, biele vločky a nesmú chýbať enamelky







Vnútornú časť som rozdelila na tri oddiely - sladké, slané a nepečené. Na každý rozdeľovač som použila vystrihnuté motívy ( niektoré som podlepila 3D páskou ), výrezy z papieraenamelky





Jednotlivé listy na recepty sú čisté biele. Použila som papier vyššej gramáže, aby zniesol aj lepenie výstrižkov z časopisov. 

Na záver mám pre Vás ešte pohľadnicu z tejto sladkej sady, ktorú z papierových zvyškov vyrobíte za 10 minút. Stačí pridať šnúrku, chipboardový nápis a je to. 






Pustíte sa do vianočnej kuchárky aj vy? Na Vaše príspevky sa budeme tešiť v našej Facebookovej skupine a na Instagrame s hastagom #tvorimezpapiru alebo #papergardencz 




Použitý materiál: 

- sada The Sweetest Christmas od Mintay papers

- enamelové ozdoby Vintage circus






Žádné komentáře:

Okomentovat