neděle 27. listopadu 2016

REPORTÁŽ... Z kurzu exploding box

Naším prvním vánočním kurzem byla letos výroba explodující krabičky, neboli exploding boxu. Sešly jsme se první adventní sobotu dopoledne ve vinohradském Atelieru K1. V den, kdy se v Praze rozsvěcel stromeček a otevřely se vánoční trhy, a tak bylo naše setkání krásně vánoční. Stejně jako výrobky, které si moje dámy odnesly domů a na které mohou být patřičně pyšné. Chcete-li se podívat, jak takový kurz vypadá, zde je reportáž, která vás třeba namlsá na ten další...

Každá z účastnic workshopu obdržela po příchodu nejnutnější informace - kde najít šatnu, toaletu a hlavně občerstvení - pitný režim i sacharidy jsou při náročné kreativní činnosti nezbytně důležité :-) Na místech pak každá našla balíček s materiálem a po krátké instruktáži se začalo tvořit. Tedy zatím spíš lepit... ;-)

Polepoval se totiž základ exploding boxu a bylo nutné důkladně zvážit, jaké kombinace vzorů a barev budou zvenku krabičky - na stěnách a na víčku - tak, aby k sobě hezky pasovaly.


Od stříhání oboustranky jsem si odpočinuly lepením středového dárečku. Teda odpočinuly... Spojit všechny chipboardové kousky správně, slepit je a strčit mašličku do titěrných dírek, aniž byste některý z nich rozmáčkli, vyžadovalo notnou dávku trpělivosti.

A kdo to zvládl, mohl se jen smát... :-)  

Pak už jsme se vrhly na vnitřek krabičky - polepily jsme si všechny plochy a začaly zdobit. A dámy se do toho pustily opravdu zodpovědně a poctivě



V akci byl třeba Big Shot, gáza, kytičky a bobulepapírová krajkaflitry i průchodky. Ostatně, pokud byste se do krabičky chtěli pustit sami, mrkněte na můj článek o exploding boxu a najedete v něm i odkazy na materiál, ze kterého jsme tvořily i na kurzu.

Čas nás nijak netlačil, a tak zbyl čas si při práci i trochu popovídat - o tom, co děláme, když zrovna nescrapujeme, o dětech, o partnerech, o vánočních dárcích nebo o velkém snu o vlastní pracovně, který sníme snad každá. Místo toho jsme zjistily, že nejoblíbenější místo ke scrapování je kuchyňská linka... :-)






Nakonec jsme si nechaly zdobení víčka explodin boxu. Prostě to byla taková třešinka na dortu. A když bylo hotovo, každý si víčko pěkně nasadil na krabičku, a pak si ho samozřejmě zkusil sejmout, a to bylo radosti, když boxík explodoval! :-)


A to už byl s tvořením konec. Ne tak ale s kurzem, protože došlo také na procházku obchůdkem a na nákupy, protože s 10% slevou je to prostě víc než lákavé....


A dřív než se mi ženy rozutekly vstříc sobotním radostem a povinnostem, nezapomněly jsme na hromadnou fotku i s krabičkami. Kurzistky i jejich výrobky jsou krásné, co říkáte? 


Děkuji tedy Anet, Hance, Janince a Markét za skvělé 1. adventní sobotní dopoledne, moc jsem si to s Vámi užila a ještě teď jsem nadšená z vašich výrobků. Doufám, že vy taky! :-)

A zpráva pro ostatní! Přijďte si se mnou ve čtvrtek 1.12. na Vinohrady vyrobit vánoční přáníčka a zažít tuhle skvělou atmosféru společného scrapování taky! Bereme i nováčky a místa si můžete zarezervovat tady ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat