pondělí 30. března 2020

PETRA... Jak zabalit tradiční velikonoční výslužku



Velikonoce se nám blíží! A letos budou zřejmě  jiné, než jsme byli doposud zvyklí ... vypadá to, že se budeme muset vzdát určitých tradic, což tedy samozřejmě všechny dívčí zadnice strašně mrzí, že! Ovšem berme to tak, že máme alespoň příležitost obnovit či zavést tradice nové. Přiznejte se, kdo z vás posílá vánoční přáníčka, ale velikonoční ne? Kdo z vás si dává záležet na balení vánočních dárků, ale velikonoční výslužku nebalí vůbec? Pojďme to změnit! Dnes mám pro vás pár tipů, jak na to!

Vzhledem k tomu, že letos můžeme koledníků očekávat jako šafránu, máme jedinečnou možnost pohrát si s balením výslužky. Pokud dáváte jako výslužku dobroty, nechte se inspirovat Jítinými velikonočními košíčky, do kterých se jich vejde spousta. Pokud dáváte tradiční symbol zrození ... vajíčko, případně jeho modernější verzi ... kinder vajíčko, našla jsem pro vás na Pinterestu návod na krásnou krabičku, vajíčku šitou přímo na míru.





Krabička se skládá ze tří částí, které si  můžete nařezat, narýhovat a slepit podle následujícího schématu. Nejprve si vyrobte vnější část krabičky.

A poté se vrhněte na vnitřní část krabičky. Tuto část budete potřebovat dvakrát. Na každou stranu  krabičky jednu. Otvor ve tvaru vajíčka zkuste odhadnout podle velikosti vajíček. U kinder vajíčka můžete obětovat jeden kus a otvor obkreslit podle čokolády. Alespoň si u toho tvoření i trochu zamlsáte. 

Poté už jen dozdobíte přední stranu dle své fantazie. Já jsem na výrobu krabičky použila jarní  kolekci Beauty in Bloom od Mintay. Ke zdobení jsem použila jednu z vystřižených kartiček, dále vystřižené motivy, sisál, provázek, kvítky a novinkové narcisky.

Krabičku pro své malé koledníky už máme, tak pojďme ještě podarovat ostatní alespoň na dálku přáníčkem. V této těžké době určitě potěší o to víc. A vy můžete alespoň přivonět ke všem těm jarním květinkám, které nám v naší papírové zahrádce vykvetly. Pro inspiraci tu mám dvě jednoduchá jarní přáníčka, která zvládnete za pár minut určitě také.





Použitý materiál:

bílá akrylová barva


Tak co? Jdete do toho také a dáte letos velikonočním přáníčkům a krásně zabalené výslužce šanci? Pokud ano, pochlubte se nám na FB v Paper Garden Clubu nebo na Instagramu s #papergarden_cz nebo #tvorimezpapiru.






Žádné komentáře:

Okomentovat