úterý 19. prosince 2017

MONČA + DIANKA... Reportáž ze prosincových kurzů

Dnes pro vás máme takové speciální "dvoučíslo", tedy vlastně dvoučlánek. Přinášíme vám reportáže z prosincových kurzů, kterých jste se s Paper Garden mohly zúčastnit. Prvním kurzem byl kurz "Kalendář", který se konal 2. prosince 2017 pod vedením Monči a 10. prosince 2017 si vás vzala do parády Dianka, na kurzu "Vánoční přáníčka". Pokud jste se kurzů zúčastnit nemohly, tak nesmutněte ... dnes vám tu kurzovou atmosféru přiblížíme a společně zavzpomínáme, jak že jsme se to se všemi těmi šikovnými děvčaty měli. My totiž na kurzy s vámi moc rády vzpomínáme!

Kurz "Kalendář"


V předvánočním období jsme si pro vás připravily kurz, na kterém jste si mohly vyrobit stolní kalendář, protože si myslíme, že ručně vyrobené a s láskou darované kalendáře z vlastních fotek jsou naprosto úžasným dárkem pro jakéhokoli člena rodiny. Na účastnice čekal krásný balíček materiálu a jelikož jsme kalendář tentokrát vyráběly technikou mixed media, byla zde jistá šance, že si trochu "ušpiníte" ruce.

Monča vás krok za krokem provedla výrobou celého kalendáře - od nařezání papírů, přes aplikaci gessa a strukturovací pasty, kdo chtěl, mohl přidat trochu barvy, a nakonec jsme vytvářely jednoduchý layout, který ještě umocnil krásné fotky v kalendáři.


Základem úspěchu byla dokonalá organizace a přehled o jednotlivých měsících. Zpracovávat najednou celý rok totiž vůbec nebylo jen jednoduché.

Posledním krokem bylo poskládat a ozdobit každou stránku ... V této fázi jsme používaly nejrůznější materiál, např. krajku, různé mřížky, gázu, nitě, nařezané či natrhané proužky papírů a samozřejmě různé výseky, chipboardyrozetky, perličky, flitry apod.


Nakonec jsme všechno stihly ve vymezeném čase a přestože na začátku chtěly některé dámy vyrobené kalendáře darovat, nakonec se rozhodly si kalendář nechat samy pro sebe. A není divu! Kalendáře byly opravdu povedené .. zkrátka radost pohledět. Zde je ukázka stránek z některých kalendářů ...

Kurz jsme si rozhodně užily a vy se zcela jistě můžete těšit na podobný předvánoční kurz i v příštím roce. A nakonec nesmí chybět jedna skupinová fotka.

Moc ráda jsem vás, dámy, poznala!


Kurz "Vánoční přáníčka"



Přesně o týden a jeden den později dorazilo naše scrapové vozidlo opět před Atelier K1 na pražských Vinohradech. V plánu byla tentokrát výroba vánočních přáníček. Kromě materiálu pro účastnice na kurzy vozíme i zlomek našeho krámku, a protože si většinou nemůžu vybrat, co naložit, beru, co mi přijde pod ruku, dokud není auto narvané až po střechu... :-)



Pro dámy byl opět připraven balíček plný materiálů - vybrala jsem do papíry hned z několika vánočních sad tak, aby si vybral opravdu každý - milovník klasických kombinací i ten, kdo červenou a zelenou zrovna úplně nemusí. Představily jsme si taky mašinku Big Shot a přes prvotní nesmělost dámy na konci kurzu vyřezávaly jako o život. Na výrobu přání jsme použily také razítka a naučily jsme se stínovat a embossovat s distress inkousty.

Já jsem si víkend předem dala takový domácí přáníčkový maraton, který vyústil v ukázky na kurz. Moc se mi ale líbilo, že všechny účastnice se nejen inspirovaly, ale vnášely do svých přáníček také vlastní invenci. Výsledky byly povedené, stejně jako vánoční atmosféra, kterou jsme podpořily koledami (ne, nezpívaly jsme, jen poslouchaly :D).

Jediná věc, která mě na kurzech vadí je, že mi vždy strašně rychle utečou. A "moje holky" utíkaly chvilku po poledni taky, nicméně už s kabelkami plnými krásných vlastnoručně vyrobených přáníček. Než se rozprchly, stihly jsme ale samozřejmě ještě závěrečné společné foto.


Jak už psala Monča nahoře, kdo nestihl letošní kurzy a koho nahlodala naše dnešní reportáž, nemusí být dlouho smutný. Už v lednu plánujeme první kurz a chystáme se připravit také pravidelné otevřené dílny, kde se s Vámi chceme scházet a lepit...třeba celý den!

A pokud byste chtěli svoje Ježíšky poprosit o příspěvek na některý z kurzů, pošlete jim odkaz na naše dárkové poukázky, které můžete použít i na workshopy.

Krásné a tvořivé Vánoce přeje Dianka











Žádné komentáře:

Okomentovat