sobota 21. října 2017

MONČA ... Inspirace z Halloweenského kitu

Když se řekne “říjen”, tak první, co se mi vybaví, jsou nádherné podzimní barvy, babí léto a také všelijaká strašidla, protože říjen je, mimo jiné, ve znamení Halloweenu. K nám tento svátek dorazil z Ameriky a Američané na Halloween vyvádějí neuvěřitelné věci, ale u nás si ho užívají hlavně děti, protože ve školkách a školách pořádají paní učitelky všelijaké strašidelné plesy a akce a já osobně neznám dítě, které by aspoň na chvilku nechtělo být čarodějnicí, kostlivcem nebo legrační dýní.

A přesně pro tyto děti jsem vyráběla halloweenské pytlíčky na drobné pamlsky, které pak může vzít syn na jejich strašidelný bál, který se v jejich třídě koná na konci října. 


Velikou inspirací a vlastně i záchranou pro můj projet byl Halloweenský kit, který k nám vlastně přiletěl až z Ameriky (Dianka osobně vybírala veškerý materiál). Originální sada papírů, roztomilé 3D samolepky a legrační stužky.  Nejen to najdete v tomto strašidelném kitu ...


Nejprve jsem si vybrala papíry, ze kterých by se mi visačky líbily. Ty jsem pak rozřezala na kartičky o velikosti 3”x4”, protože celofánové sáčky byly široké právě něco málo přes 7 cm. Z jednoho papíru, který obsahoval bordury, jsem tyto bordury nařezala. Jako štítky, kam pak napíšeme jména dětí, jsem vyřezala na Big Shotu. Ručně jsem je pak černým tenkým popisovačem orámovala. 
Když jsem měla všech 15 základů ozdobených (tzn. přehnutých napůl, nalepené bordury a štítky), začala jsem na jednu stranu přehnuté visačky lepit obustrannou lepicí pásku a pak jsem tam nalepila vršek celofánového pytlíčku. 



Do pytlíčků pak přijdou nějaké sladké drobnosti a přehnutou visačku pak sešiju sešívačkou s pytlíčkem dohromady. Tady je ještě pár detailů. 






Kromě věciček z kitu jsem na ozdobení použila navíc malé chipboardy netopýrů.



Tak to byl Halloweenský kit v akci a my se moc těšíme na to, až nám ukážete ty své strašidelné projekty.





Žádné komentáře:

Okomentovat